آش کشک آذربایجان!!!

آش کشک آذربایجان، غذایی است بسیار خوشمزه  که  بخاطر انواع سبزیجات (کلم برگ سفید،هویج،سیب زمینی) و حبوبات (نخود،لوبیاقرمز،لوبیاچیتی،عدس) که درونش ریخته می شود سرشار از انواع ویتامین و پروتئین بوده و بسیار مقوی است. آش کشک آذربایجان بخاطر کشک موجود در آن، سرشار از کلسیم نیز می باشد. تهیه این آش خوشمزه و سرشار از ویتامین را به شما دوستان عزیز توصیه کرده، امیدوارم لذت ببرید...

آش کشک آذربایجان آش کشک آذربایجان


مواد لازم : (برای 6 نفر)
برنج : نصف لیوان
بلغور گندم : نصف لیوان
سبزی آش خورد شده (تره،جعفری،گشنیز،اسفناج) : 1/5 کیلو گرم
کلم برگ سفید خرد شده : نیم کیلو گرم
هویج خرد شده : 250 گرم
سیب زمینی ریز شده : 250 گرم
کشک پاستوریزه : نیم کیلو گرم
نخود : 1/4 لیوان
لوبیا قرمز : 1/4 لیوان
لوبیا چیتی : 1/4 لیوان
عدس : 1/4 لیوان
پیاز داغ : 7-6 قاشق غذاخوری
نعنا داغ : 5-4 قاشق غذاخوری
روغن مایع مخصوص سرخ کردنی : 3-2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و زردچوبه : به مقدار لازم

طرز تهیه :

- برای تهیه آش کشک آذربایجان، ابتدا حبوبات ( نخود، لوبیا قرمز، لوبیا چیتی، عدس) را از شب قبل با آب گرم خیس کرده و چندین بار آبش را عوض می کنیم . سپس آن را با مقداری آب و نمک می پزیم. (برای اینکه حبوبات زود پخته شود، برای پخته شدنش از آب جوشیده استفاده می کنیم)
- بلغور گندم و برنج را در قابلمه ای مناسب ریخته، به مقدار کافی آب جوشیده درون قابلمه می ریزیم تا پخته شود. (برای پخته شدن گندم و برنج از آب سرد هم می توان استفاده کرد)
- کلم برگ سفید خرد شده، هویج خرد شده و سیب زمینی های ریز شده را به موادمان در قابلمه اضافه می کنیم، و اجازه می دهیم همه مواد به خوبی پخته و برنج لعاب بیندازد. (حواسمان باشد در حین پخت برای اینکه مواد به ته قابلمه نچسبد مواد داخل قابلمه را چندین بار هم می زنیم)
- زمانیکه مواد داخل قابلمه کاملأ پخته شد، سبزی آش خرد شده را به موادمان اضافه می کنیم تا پخته شود.
- در ظرفی دیگر روغن مایع ریخته و زردچوبه را در آن تفت می دهیم، به همراه پیاز داغ ، نمک و فلفل به آش اضافه می کنیم.
- اجازه می دهیم آش با حرارت ملایم جوشیده تا کاملأ جا بیفتد.
- زمانیکه آش آماده شده، نیمی از کشک را داخل آش ریخته، پس از چند جوش از روی حرارت برمی داریم.
- آش را در ظرفی مناسب ریخته و با کشک، پیاز داغ، نعنا داغ، حبوبات تزیین کرده و سرو نمایید .

 

منبع : نون و آب