قهوه نوعی نوشیدنی گرم و آرامبخش است که از دانه برشته شده قهوه که از گیاه قهوه به دست می آید، تهیه میشود. این نوع نوشیدنی همچون چای، جایگاه خاصی در انواع نوشیدنی های گرم دارد. با اضافه نمودن مواد مختلف به نوشیدنی قهوه و همچنین با روش های مختلف دم کردن آن، انواع متفاوتی از این نوشیدنی را تهیه می کنند.[divider]



انواع قهوه انواع قهوه

انواع قهوه

 امروزه انواع قهوه با نام هاى نسکافه، ترک، اسپرسو، فرانسه یا کاپوچینو شناخته مى شوند و در بازار موجود می باشند. البته نامگذارى قهوه به اين نام ها، ربطى با نحوه كشت يا محل كشت آن ها  ندارد. زيرا كشورهاى تركيه، فرانسه يا ايتاليا مزارع كشت قهوه ندارند و قهوه فقط در يك شرايط خاص و در مناطقى كه داراى آب و هواى گرم حاره اى باشند رشد پيدا مى كند. دو نوع قهوه بنام قهوه سبز (خام) و قهوه بوداده در بازار موجود می باشد که از نظر ترکیب شیمیایی با هم متفاوت هستند .

نسکافه یا قهوه فوری : نسکافه نوعی قهوه فوری است و یکی از محصولات شرکت معروف Nestle می باشد. قهوه فوری پودری است که قابل حل شدن در آب یا شیر می باشد، این نوع قهوه به روشی بسیار متفاوت از قهوه هایی که در بالا در موردشان توضیح داده شده تهیه می شوند. البته این نوع قهوه مسلماً طعم قهوه هایی که برای درست کردن آنها زمان صرف می شود را ندارد. در واقع نام اصلی این نوع قهوه  , قهوه فوری، قهوه حل شدنی، قهوه آماده  و یا پودر قهوه است . برای مصرف این قهوه کافیست آن را با آب جوش و یا شیر جوش مخلوط کنید.

قهوه یونانی یا قهوه ترک : اصطلاح قهوه ترك از آنجا پديد آمد كه ترك ها، اولين كشورى بودند كه قهوه را به شيوه اى كه خودشان مى پسنديدند، پخت و آسياب كرده و سپس مى جوشاندند. ترك ها پودر قهوه را با آب حل كرده، سپس مى جوشاندند و بعد از به اصطلاح عمل آمدن قهوه، آن را مى خوردند. قهوه ترک، نزد ایرانیان از محبوبیت خاصی برخوردار است و روش تهیه آن نسبت به سایر قهوه ها آسان تر می باشد. ایرانی ها به دلیل غلیظ بودن قهوه ترک علاقه بیشتری به خوردن این قهوه دارند . قهوه ترک برخلاف نامش در کشورهای سنگاپور ، اندونزی و مالزی کاشته می شود اما از آنجا که طرز تهیه این قهوه اولین بار توسط ترکهای عثمانی ابداع شد ، به قهوه ترک شهرت یافت . این نوع قهوه را داخل قوری مسی و یا استیل که دسته بلندی دارد و سر آن باز است و به اصطلاح به آن قهوه جوش هم می گویند، درست می کنند. وزمانی که قهوه را داخل فنجان می ریزند صافی نمی گذارند، بنابراین پودر قهوه که دیگر به تفاله قهوه تبدیل شده است هم داخل فنجان می ریزد. معمولاً فنجان را تا مدتی حرکت نمی دهند تا این پودر ته نشین شود.
برای تهیه قهوه ترک، کافی است به اندازه دلخواه قهوه مرغوب تهیه کنید و سپس یک قاشق سر پر مرباخوری قهوه و یک فنجان آب سرد را در قهوه جوش بریزید و خوب مخلوط کنید . قهوه جوش را روی حرارت ملایم قرار دهید. به محض اینکه کف قهوه بالا آمد، قهوه جوش را از روی حرارت بردارید. در صورتی که قهوه را برای چند نفر آماده کرده اید ؛ ابتدا به صورت مساوی کف ها را داخل فنجان بریزید و بعد قهوه را اضافه کنید . قهوه ترک برخلاف سایر قهوه ها نیازی به دستگاه مخصوص قهوه ساز ندارد.

فرانسه :   قهوه های فرانسه آسیاب شده درشت تر از قهوه اسپرسو و ترک است . این قهوه متعلق به کشور برزیل است اما مانند قهوه ترک به دلیل ابداع طرز تهیه و دستگاه مخصوص قهوه ساز به وسیله فرانسوی ها به قهوه فرانسه معروف شده است ، برای درست کردن قهوه فرانسه،  حتماً باید یک قهوه ساز مخصوص داشته باشید . قبل از هر چیز یادتان باشد هرگز این قهوه را به هنگام استراحت در محل کار و یا پیش از خروج از منزل برای رفتن سر کار ننوشید ، اسپرسو را باید بعد از یک غذای خوب در زمانی که وقت کافی برای آرامش و استراحت دارید میل کنید .
دراسپرسوساز آب از داخل محفظه مخصوص با فشار به جوش آور ( بویلر ) المنت گرمایی وارد می شود . آب ، داخل جوش آور به دمای 92 درجه سانتی گراد و فشار 15 بار می رسد و سپس با دمای بالا از جو خارج می شود و از نگهدارنده .... که حاوی قهوه آسیاب شده و یا قهوه کیسه ای است عبور می کند . در انتها قهوه در محفظه مخصوص جمع می شود و یا به طور مستقیم در فنجان می ریزد . در قهوه سازهای بخار المنت گرمایی است و با ایجاد فشار 3/5 بار آب را داغ می کند . قهوه اسپرسو را حتماً باید با خامه قهوه ( رویه کاراملی رنگ ) که نشانه یک اسپرسو خوب است میل کنید . می توانید قهوه اسپرسو را بعد از ریختن داخل آن با کمی خامه رقیق شده با شیر پر چرب به کمک یک خلال دندان تزئین کنید .

اسپرسو : قهوه اسپرسو یکی از باکیفیت ترین نوع قهوه می باشد که برای درست کردنش نیاز به دستگاه و یا قوری مخصوص است.

کاپوچینو : قهوه کاپوچینو از ترکیب قهوه اسپرسو و شیر و خامه و دارچین درست می شود.

شرایط نگهداری قهوه :

قهوه مانند یک بوگیر عمل میکند و همه بوها را به سمت خودش جذب می کند.  به همین دلیل درعطر فروشی ها ظرف کوچکی قهوه میگذارند، که با بو کشیدنش به شما کمک می کند تا بوی عطرها را از هم تشخیص بدهید. قهوه باید در یک ظرف در بسته و در جای تاریک نگهداری شود . اگر قهوه را به صورت دانه نگهداری کنید عطر و طعم متفاوتی را تجربه خواهید کرد.

منبع : نون و آب