در ﮔﯿﻼن زﯾﺘﻮن ﭘﺮورده را ﻏﺎﻟﺒﺎً ﺑﺎ زﯾﺘﻮن ﻣﺎری و آب ﺗﺮﺷﻪ اﻧﺎر (ﻧﻮﻋﯽ اﻧﺎر ﺟﻨﮕﻠﯽ ﺑﺴﯿﺎر ﺗﺮش)  و ﺳﺒﺰی ھﺎی ﺑﻮﻣﯽ ﻣﺎﻧﻨﺪ، ﺧﺎﻟﻮاش و ﭼﻮﭼﺎق درﺳﺖ ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ. چوچاق، یک نوع سبزی محلی گیلان است که بخاطر طعم خاصی که به زيتون پرورده و انواع غذاهای گیلانی مانند کال کباب می دهد، از آن استفاده فراوان می شود. برای تهیه زيتون پرورده ، در صورت دسترسی نداشتن به سبزی چوچاق، می توانیم از نعنا استفاده کنیم.

زيتون پرورده زيتون پرورده
  • مواد لازم : زیتون سبز : 500 گرم 
  • رب انار : یک سوم پیمانه 
  • دانه انار ترش : یک دوم پیمانه 
  • گشنیز تازه : 1 قاشق سوپخوری
  • چوچاق تازه : 1 قاشق سوپخوری 
  • نعنا تازه : 1 قاشق سوپخوری
  • آب انار ترش : 1 پیمانه
  • مغز گردو : 200  گرم
  • نمک : به مقدار لازم
  • گلپر : به مقدار لازم
  • سیر : 2 حبه

 

 

طرز تهیه زيتون پرورده :

- ابتدا هسته زیتون ها را جدا می کنیم. در صورتیکه زیتون ها  شور بودند، یک ساعت در آب سرد خوابانده تا شوری آن ها گرفته شود.
- مغز گردوها را آسیاب می کنیم .
- نعنا، گشنیز و چوچاق را خوب شسته و کاملاً ریز خرد و یا چرخ می کنیم.
- زیتون ها را در کاسه ای گود می ریزیم و مغز گردوی آسیاب شده و سبزی های خرد شده را به آن می افزاییم.
- سیر را کوبیده به همراه آب انار، رب انار، دانه انار ترش، نمک و گلپر به مواد داخل کاسه اضافه کرده و با هم خوب مخلوط می کنیم.
- مخلوط به دست آمده را به مدت 2 ساعت در یخچال گذاشته تا خوب جا بیفتد.
- زیتون پرورده آماده شده را می توانید دریک ظرف در بسته به مدت طولانی در یخچال نگهداری کنید.

نکته :

اگر ﺳﺒﺰی ﭼﻮﭼﺎق را ﮐﻪ ﻧﻮﻋﯽ سبزی ﻣﺤﻠﯽ گیلان اﺳﺖ در دﺳﺘﺮس ﻧبود، می توانید از ﯾﮏ ﻗﺎﺷﻖ ﭼﺎﯾﺨﻮری ﻧﻌﻨﺎی ﺧﺸﮏ استفاده کنید. از سبزی های خشک به جای سبزی تازه برای تهیه زیتون پرورده می توان استفاده کرد. ( زیتون پرورده با سبزی تازه طعم بهتری خواهد داشت.)

منبع : نون و آب