بریوش ژامبون مرغ بریوش ژامبون مرغ


مواد لازم : آرد : 2 ليوان
تخم‌ مرغ : 2 عدد
کره : 90 گرم
نمک : 1 قاشق چايخوری
شکر: 1 قاشق چايخوری
آب ولرم : 1/4 ليوان
زرده‌ تخم‌ مرغ (برای تزيين) : 1 عدد
زعفران دم کرده (برای تزيين) : کمی
شير (برای تزيين) : يک قاشق چايخوری
پودر خمير ترش ريز : 1 قاشق سوپخوری
پودرارگانو (مرزنجوش) : نصف قاشق چايخوری
نمک بلوری درشت : کمی

مواد لازم برای داخل بريوش: پياز کوچک : يک عدد
ژامبون مرغ : 125 گرم (چهارگوش خرد شود)
قارچ : 100 گرم (خرد شود)
پيازچه : 3 عدد ساقه متوسط
روغن سرخ کردنی : به اندازه لازم

طرز تهيه خمير بریوش :

- ابتدا فر را در دمای 180 درجه سانتیگراد یا 356 درجه فارنهایت تنظیم کرده و روشن می کنیم.
- پودر خمير ترش را با شکر و آب گرم در ظرفی ریخته با هم مخلوط می کنیم، درب ظرف را به مدت 10 دقیقه گذاشته تا حجم مواد دو برابر شود.
- آرد، پودرارگانو و نمک را در کاسه ای با هم مخلوط می کنيم.
- زرده تخم مرغ ها را در ظرفی جداگانه با چنگال زده، سپس به ظرف حاری آرد اضافه می کنیم و مايه خمير به عمل آمده را نيز به آن می افزاييم.
- خمير را به مدت 10 دقیقه ورز می دهيم.
- کره را به قطعات کوچکی تقسيم کرده به خمير افزوده و مجدد آن را به مدت 5 دقیقه ورز می دهيم.(خمیر نباید به دست بچسبد. اگر خمیر به دست چسبید مقداری آرد به خمیر اضافه می کنیم.)
- خمیر را در جای گرم به مدت 1 ساعت کنار می گذاریم تا ور بیاید (مدت زمان بستگي به گرمای محيط دارد).
- به اندازه یک گلوله کوچک از خمير ور آمده را برداشته، وسط خمیر را گود می کنیم و يک قاشق سوپخوری از مواد آماده شده داخل خمیر قرار داده و گلوله می کنيم.
- خمیرهای آماده شده را در قالب‌های تارت که با روغن مايع چرب کرده‌ايم قرار می دهيم. سپس زرده‌ تخم‌مرغ، زعفران دم کرده و شير را با هم مخلوط کرده، با برس روی خمير می ماليم.
- قالب ها را در سینی فر چیده به مدت 20 دقیقه داخل فر می گذاريم تا بریوش ها پخته و روی آن طلايی شود.

طرز تهيه مواد داخل بريوش :

- پياز را ریز خرد کرده در روغن، كمی تفت می دهيم تا نرم شود.
- پيازچه ها،  قارچ و ژامبون را ریز خرد کرده ، درون ماهیتابه می ریزیم و با حرارت بالا كمی تفت می دهيم (توجه كنيد قارچ آب نياندازد).
نکته : - خمیرهای آماده شده بریوش را به جای فر می توانیم در آرد سوخاری غلطانده و در روغن داغ هم سرخ کنیم.

منبع : نون و آب

 به این محتوا رأی دهید ...