طرز تهیه مربای آلبالو
مواد لازم برای مربای آلبالو : آلبالو (بدون دم و هسته) : 1 کیلو
شکر : 1 کیلو

مواد لازم برای ترشی آلبالو : آلبالو : 1 کیلو
سرکه : به مقدار لازم
نمک : 1 قاشق غذاخوری


طرز تهیه مربای آلبالو :

- آلبالو را شسته و دم و هسته آن را می گیریم. سپس درون یک قابلمه لعابی می ریزیم.
- شکر را روی آلبالو پاشیده و زیر و رو می کنیم.
- در قابلمه را گذاشته و آن را به مدت 24 ساعت در یخچال می گذاریم.
- سپس در قابلمه را برداشته و آن را روی گاز با حرارت بالا گذاشته تا بجوش آید.
- کف ایجاد شده روی مربای آلبالو را با قاشق گرفته و گاهی آهسته آن را هم می زنیم تا شهد مربا قوام بیاید.

نکته : - همیشه به مقدار کم مربای آلبالو درست کنید تا رنگ آن تیره نشود.
- برای اینکه مربای آلبالو کپک نزند، می توانیم مقداری چوب دارچین در مربای در حال جوش بیندازیم و زمانیکه مربا آماده شد آن را در بیاوریم. (از پودر دارچین هم می توانیم استفاده کنیم)
- به مربای آلبالو وانیل اضافه نکنید، زیرا عطر بسیار لطیف آلبالو را به طرز فجیعی می کشد.
- از آنجاییکه مقداری از عطر آلبالو در دم و هسته آن نهفته است بهتر است هسته و دم آلبالو را در کیسه ململ ببندید و همراه آلبالو بجوشانید و پیش از برداشتن مربای آلبالو در آورید و بچلانید.

طرز تهیه ترشی آلبالو :

- دم آلبالو را گرفته و آن را می شوییم و آبکش می کنیم.
- روی آلبالو نمک پاشیده و می گذاریم تا آبش کاملاً برود.
- آلبالوها را در ظرف ترشی دهانه گشاد ریخته و سرکه را اضافه می کنیم تا روی آلبالو را بپوشاند.
- در ظرف را بسته و به مدت یک ماه در جای خنک نگهداری می کنیم .

نکته :
- برای تهیه این ترشی بهتر است از سرکه سفید استفاده شود تا رنگ نمایان تر باشد.
- برای اینکه ترشی آلبالو سریع تر برسد، می توانیم آلبالوها را با سرکه و نمک جوشانده، سپس داخل شیشه ریخته، ودرون یخچال بگذاریم.
- اگر سرکه طعم تند و تیزی داشته باشد، می توانیم آن را با مقداری آب مخلوط کرده و بجوشانیم سپس به آلبالو اضافه کنیم.

منبع : نون وآب