آلبالو پلو هم از غذاهایی است که بیشتر در مجالس مهمانی و جشن تهیه می شود. ولی درست کردن آن از اغلب غذاهای مجلسی ساده تر است و می تواند در ردیف غذاهای معمولی  و همچنین کسانی که غذاهای شیرین دوست دارند، قرار گیرد .[divider]

آلبالو پلو آلبالو پلو



مواد لازم : برنج (خیسانده) : 500 گرم
آلبالو (بدون دم و هسته) : 1 کیلو
مرغ متوسط : 1 عدد
گوشت چرخ کرده : 250 گرم
شکر : 500 گرم
زعفران آب شده : به مقدار لازم
نمک : به مقدار لازم
خلال پسته و بادام (برای تزئین) : به مقدار لازم

طرز تهیه آلبالو پلو :

- مرغ را با پیاز، نصف زعفران حل شده ، نمک و یک لیوان آب می پزیم، تا به مقدار یک فنجان آب مرغ باقی بماند. (می توانیم استخوانهای مرغ را از گوشت آن جدا کرده و گوشت آن را تکه تکه کنیم)
- آلبالو را با شکر و 2 پیمانه آب به مدت 10 تا 15 دقیقه در یک قابلمه روی آتش ملایم می گذاریم تا بجوش آید، سپس قابلمه را برداشته و کنار می گذاریم تا خنک شود. (برای نگه داشتن رنگ آلبالو از ظرف مس سفید شده لعابی استفاده می کنیم)
- درون قابلمه آب ریخته، بعد از بجوش آمدن برنج را اضافه می کنیم بعد از 5 تا 10 دقیقه، بسته به نوع برنج آن را آبکش می کنیم. (مغز برنج باید قدری خام باشد.)
- مقداری روغن در قابلمه ریخته و بعد از داغ شدن، چند کفگیر برنج روی آن می ریزیم طوریکه به اندازه 2 تا 3 بند انگشت کف دیگ را بپوشاند.
- با کفگیر سوراخ دار آلبالو را از شربت  برداشته و روی سطح برنج پخش می کنیم.
- سپس چند کفگیر دیگر برنج روی آلبالوها می ریزیم. به این ترتیب تمام آلبالوها را لای برنج می دهیم و برنج را روی آلبالوها می ریزیم و رویش دم کنی می گذاریم.
- قابلمه را روی شعله ملایم گذاشته تا برنج دم بالا بدهد. ( برای اینکه برنج ته نگیرد از شعله پخش کن زیر قابلمه استفاده می کنیم)
- قبل از دم کشیدن کامل برنج 3 تا 4 قاشق روغن با نیم پیمانه شربت آلبالو داغ می کنیم و روی برنج می دهیم و رویش مجدد دم کنی می گذاریم.
- از آنجا که آلبالو پلو بدون ته دیگ درست می شود، شعله زیر قابلمه را کم کرده، پس از 45 - 40 دقیقه آلبالو پلو آماده است.
- زعفران آب شده را با یک کفگیر از برنج سفید پلو مخلوط می کنیم.
- برنج را در دیس کشیده، مرغ را روی برنج گذاشته سپس با یک لایه برنج پلو می پوشانیم. (می توانیم مرغ ها را کنار دیس هم بچینیم)
-روی برنج را با برنج زعفرانی ، خلال بادام و پسته تزئین می کنیم.

نکته : - مقدار شکر آلبالو را می توان برحسب ذائقه کم یا زیاد کرد.
- به جای مرغ از گوشت چرخ کرده هم می توانیم استفاده کنیم. (گوشت را قلقلی کرده در مقداری روغن تفت می دهیم.)
- آلبالو پلو را گاهی با اندکی زیره، گرد دارچین، یا مخلوطی از هل و میخک و زنجبیل ساییده معطر می کنیم. ادویه را هنگام دم کردن پلو لای آن می پاشند.
- دارچین را می توان پس از کشیدن و آرایش پلو به مقدار اندک روی آن پاشید.

منبع : نون و آب