گوجه فرنگی دارای ویتامین A,C,E و املاح معدنی فراوانی مثل کلسیم، پتاسیم، آهن، سدیم و فسفر می باشد. مصرف گوجه فرنگی در هرم غذایی روزانه و هفتگی به دو صورت خام یا پخته بطور منظم یا غیرمنظم توصیه می شود. مصرف مرتب گوجه فرنگی خون را رقیق تر و سموم بدن را دفع و از تصلب شرایین جلوگیری می کند. مصرف گوجه فرنگی نارس برای کلیه ها مضر است.[divider]

ترشی ترشی




مواد لازم :
لوبیا سبز خرد شده : 1 کیلو
گوجه فرنگی رنده شده : 3 کیلو
گل کلم : 1 عدد (درشت)
سرکه : 2 لیوان
فلفل قلمی تند : به میزان دلخواه
سیر خرد شده : به میزان دلخواه
نمک : به میزان دلخواه


طرز تهیه ترشی گوجه فرنگی :

- برای تهیه ترشی گوجه فرنگی ابتدا شیشه ها را به مدت 5 دقیقه در آب می جوشانیم تا استریل شود. پس از خنک شدن آب، شیشه ها را درآورده و صبر می کنیم تا خنک شود. درب شیشه ها بهتر است فلزی نباشد.
- لوبیا سبز و گوجه فرنگی ها را داخل قابلمه لعابی ریخته و می جوشانیم تا لوبیاها کمی پخته شود ولی له نشود.
- سرکه و نمک را به موادمان اضافه کرده به محض جوش آمدن، شعله را خاموش می کنیم.
- بعد از اینکه مواد خنک شد، گل کلم خرد شده، فلفل قلمی و سیر را به موادمان اضافه کرده و هم می زنیم.
- ترشی آماده شده را در شیشه های تمیز و شسته شده ریخته و درب آن را می بندیم.

نکته : - به این ترشی می توان کرفس، خیار و هویج خرد شده هم بیافزاییم.
- آب اضافی سبزی ها را پس از شستشو روی دستمال تمیز می گیریم.

کنسرو گوجه فرنگی :

- شیشه های با درب فلزی را شسته و به مدت 5 دقیقه در آب می جوشانیم تا استریل شود. پس از خنک شدن آب، شیشه ها را درآورده و صبر می کنیم تا خشک شود.
- گوجه فرنگی ها را در آب جوش می اندازیم و پوست آن ها را می گیریم، سپس خرد می کنیم. (می توان گوجه ها را بصورت درسته کنسرو کرد)
- گوجه ها را در شیشه ها ریخته، درب آن ها را محکم می کنیم. سپس داخل قابلمه بزرگی چیده و در آن آب می ریزیم تا بطور کامل آب روی شیشه ها را بگیرد.
- قابلمه را روی حرارت می گذاریم تا به مدت 1 ساعت بجوشد. سپس حرارت را خاموش می کنیم.
- بعد از اینکه آب داخل قابلمه خنک شد، شیشه ها را درمی آوریم.
- کنسرو گوجه فرنگی آماده است.

منبع : نون و آب