کلم‌ بروکلی به دلیل داشتن ماده‌ای به نام گاسیپول بهتر است به صورت خام مصرف نشوند، کمپلکس گاسیپول و ید موجود در کلم بروکلی، جذب ید در بدن را دچار مشکل می کند و پختن و آب پز کردن آن باعث از بین رفتن این مشکل می شود. فیبر بالای موجود درکلم  بروکلی سبب پر شدن حجم معده شده، بنابراین می‌تواند در پیشگیری و درمان چاقی مؤثر باشد. همچنین سويا می تواند مانع افزايش سلول‌های چربی در بدن شود و  پروتيين موجود در سويا باعث كاهش وزن می شود. خورش رژیمی کلم بروکلی با سویا جزء خورش های رژیمی و کم کالری بسیار مقوی و خوشمزه می باشد که در ادامه مطلب می توانید آن را مشاهده نمایید.[divider]

خورش رژیمی کلم بروکلی خورش رژیمی کلم بروکلی




مواد لازم : کلم بروکلی : ۴۰۰ گرم
سویا : ۲ پیمانه
پیاز بزرگ : ۱ عدد
سیر : ۴ حبه
هویج بزرگ : 1 عدد
رب گوجه‌ فرنگی : ۲ قاشق سوپ خوری
روغن : به میزان لازم
نمک : به مقدار لازم
فلفل و زرد چوبه : به مقدارلازم


طرز تهیه خورش رژیمی کلم بروکلی :

- ابتدا سویا را به مدت 30-20 دقیقه در مقداری آب و نمک خیس کرده، سپس آن را در آبکش ریخته و با فشار دست آب آن را به خوبی می گیریم.
- در قابلمه ای مقداری آب و نمک می ریزیم و آن را روی حرارت قرار می دهیم تا به جوش آید. سپس کلم بروکلی ها را درون قابلمه انداخته و بعد از چند جوش، آن ها را آبکش کرده و زیر آب سرد می گیریم و پس از آن خرد می کنیم.
- پیاز و هویج را پوست کنده، شسته و خرد می کنیم. ( هویج ها را می توانیم به هر شکلی که خواستیم، خلال یا نگینی خرد کنیم)
- در تابه‌ای روغن ریخته، روی حرارت قرار می دهیم و پیاز را داخلش ریخته و تفت می دهیم.
- سیرها را پوست کنده، شسته و له می کنیم و به همراه پیاز سرخ می کنیم.
- نمک، زردچوبه و فلفل را به مواد داخل تابه اضافه کرده و هم می زنیم.
- سپس سویای آماده شده را داخل تابه ریخته و با مواد دیگر خوب مخلوط می کنیم و تفت می دهیم.
- هویج و رب گوجه فرنگی را به مواد قبلی اضافه کرده و قدری تفت می دهیم.
- مقداری آب جوشیده شده به اندازه ای که روی مواد را بپوشاند، به موادمان اضافه کرده و می گذاریم تا هویج نیم پز شود.
- حدود ۱۰ دقیقه مانده به آخر پخت،  کلم بروکلی های خردشده را به خورش اضافه می کنیم.
- این خورش را می توان با برنج و یا نان سرو کرد.

 نکته : - برای خوش‌ رنگ شدن کلم بروکلی بهترین راه این است که آن را در مخلوط آب و نمک جوشانده، آبکش کنیم  و زیر آب سرد بگیریم.این شوک حرارتی باعث ثابت ماندن رنگ سبز کلم بروکلی می‌شود.
- مقدار سیر اضافه شده در این غذا بستگی به ذائقه افراد  دارد.

منبع : نون و آب