ته چین قارچ و بادمجان ته چین قارچ و بادمجان



مواد لازم : برنج : 3 پیمانه
قارچ : 200 گرم
ماست : 1 پیمانه
زرده تخم مرغ : 3 عدد
بادمجان : 3 عدد متوسط
روغن مایع : نصف پیمانه
نمک و فلفل : به مقدار لازم
زعفران دم کرده : به اندازه لازم
آب ليموترش : 1 قاشق غذاخوری
پیاز سرخ شده : 2 قاشق غذاخوری
روغن برای سرخ کردن مواد : به مقدار لازم
زرشک و پياز داغ : برای تزئین
زرشك، خلال بادام، خلال پسته برای تزئين

طرز تهیه ته چین قارچ و بادمجان :

- ابتدا بادمجان ها را پوست کنده، و بصورت حلقه برش می دهیم و در آب نمک خیس کرده، بعد از 15 دقیقه آبکش می کنیم. سپس آن را سرخ کرده و در صافی می گذاریم تا روغن اضافه اش گرفته شود.
- قارچ ها را شسته و خرد می کنیم، سپس برای اینکه رنگش سفید بماند، آن را با آب ليموترش و كمی نمك در روغن تفت داده، تا آب قارچ کاملاً کشيده شود.
- برنج را خيس کرده، در آب جوش ریخته بعد از 10-5 دقیقه، بسته به نوع و مدت زمان پخت برنج، آن را آبکش می کنيم. (برنج را زنده برمی داريم)
- زعفران دم کرده، ماست، زرده‌ های تخم مرغ، نمک، دو سوم از روغن را با يك سوم از برنج مخلوط می کنیم. (این مخلوط نباید شل و یا سفت باشد.)
- در قابلمه تفلون مقداری روغن ریخته، سپس از مایع ته چین آماده شده، کف قابلمه ریخته و آن را صاف می کنیم.
- یک لایه از بادمجان های سرخ شده را روی مواد ته چین می چينيم و يك سوم ديگر از برنج سفيد را روی بادمجان ها ریخته و آن را صاف می کنيم.
- یک لایه از قارچ‌های تفت داده را با پياز داغ روی برنج سفيد می ريزيم و الباقی برنج سفید را روی قارچ ها می ریزیم و روی برنج را کاملاً صاف می کنیم و در قابلمه دم کنی می گذاریم.
- قابلمه را روی حرارت زیاد گاز گذاشته، به محض اینکه صدای ته چین درآمد، حرارت را ملایم کرده، زیر قابلمه شعله پخش کن گذاشته، به مدت 45 دقیقه می گذاریم تا کاملاً دم بکشد.
- زرشك را پاك كرده، بعد از چند بار شستن آن را درآبكش می ريزيم. سپس در تابه کوچکی مقدارکمی روغن ریخته و زرشک را به آن اضافه کرده و مقدار خیلی کم تفت داده و زعفران دم کرده را به آن اضافه می کنیم.
- ته چین قارچ و بادمجان آماده شده را در ظرف مورد نظربرگردانده، با زرشک، خلال پسته، خلال بادام و کمی پیاز داغ تزيين می كنيم.
نکته :
- برای اینکه خلال بادام که برای تزیین استفاده می کنیم نرم شود، آن را از قبل خیس کرده، سپس در آبكش می ريزيم و بعد در كمی روغن به مدت 3-2 دقيقه تفت می دهيم.
- در صورت لزوم می توانیم از آب روغن داغ برای بهتر دم کشیدن ته چین استفاده کنیم.
منبع : نون و آب