آنچه درباره فلفل دلمه‌ای، این گیاه مقوی و پرخاصیت باید بدانیم، این است که فلفل دلمه ای از خانواده‌ فلفل‌ها بشمار می رود و سرشار از ویتامین های A,B1,B2,B6,B9,C,E و حاوی املاح و مواد معدنی از قبیل آهن، مس، کلسیم، فسفر، پتاسیم، منیزیم و روی می باشد.

خواص فلفل دلمه ای

[divider]

فلفل دلمه ای

فلفل دلمه ای در رنگ های سبز، زرد و قرمز در بازار موجود می باشند. اگر این گیاه و سبزی خوش‌ رنگ قبل از رسیدن، چیده شوند، رنگشان سبز خواهد شد. اما اگر برای مدت طولانی تری روی زمین بمانند، رنگ آن ها زرد و سپس قرمز می‌شود. هر قدر این گیاه رسیده‌ تر (قرمزتر) باشد، حاوی ترکیبات آنتی‌اکسیدانی قوی تری بوده، از اثرات تخریبی روی سلول ها جلوگیری می کند. این ماده غذایی منبع فوق‌العاده‌ بتاکاروتن و کریپتوگزانتین می‌باشد، که این دو ترکیب پیش ساز ویتامین A محسوب می‌شوند. همچنین گوشت و پوست فلفل دلمه‌ای حاوی میزان بالای ترکیبات آنتی‌اکسیدانی، یعنی کاروتنوئیدها و فلاوونوئیدها می باشند. فلفل دلمه ای مرغوب علاوه بر رنگ براق و شفاف، باید سفت، آبدار و كاملاً ترد باشد.

خواص فلفل دلمه ای

- فلفل دلمه ای به دلیل فیبر بالایی که دارد، یکی از کم کالری ترین سبزی ها بشمار می رود، بنابراین بهترین گزینه برای رژیم های لاغری و لاغر شدن می باشد. (فیبرهای غذایی در معده حجیم شده و بخش زیادی ازمعده را اشغال کرده، سیری زود هنگام و طولانی مدت ایجاد می‌کنند. بنابراین میل به پرخوری کاهش می یابد. از این گذشته فیبرها باعث عبور راحت مدفوع از روده‌ها شده و با مشکل یبوست مقابله می‌کنند.)
- فلفل دلمه‌ای بیش از ۹۰ درصد آب دارد و حاوی کالری کمی است.
- فلفل دلمه ای تازه حاوی دو ماده مغذی (ویتامین C و بتاکاروتن) می باشد، که جزء آنتی اکسیدان های قوی بوده و از بروز بسیاری سرطان‌ ها جلوگیری می كند.
- فلفل دلمه ای تازه و خام به علت دارا بودن مقدار زیادی ویتامین C، باعث تقویت سیستم ایمنی ودفاعی بدن شده، از شدت سرماخوردگی کاسته و یکی از داروهای خوب سرماخوردگی بشمار می رود.
- بتاکاروتن موجود در فلفل دلمه ای به تقویت چشم ها کمک می کند. بتاکاروتن، پیش ساز ویتامین A در بدن می باشد.
- اسید فولیك و ویتامین C موجود در فلفل دلمه ای از گرفتگی رگ‌ ها و بروز بیماری های قلبی بخصوص در بیماران دیابتی جلوگیری می کند.
- فیبر موجود در فلفل دلمه ای، كلسترول خون را كه عاملی برای ابتلا به حمله قلبی و سكته ست را كاهش می دهد.
- لیكوپن موجود در فلفل دلمه از سرطان پروستات، مثانه و پانكراس جلوگیری می کند.
- ویتامین C موجود در فلفل دلمه ای از اضطراب و استرس می کاهد.
- ویتامین C موجود در فلفل دلمه ای تأثیر ویتامین‌های A و E را بالا می‌برد.
- ویتامین C موجود در فلفل دلمه ای باعث ساخت سلول‌ها و بافت‌های بدن می شود.
- ویتامین C موجود در فلفل دلمه ای باعث بهبود جای زخم و همچنین جذب آهن می شود.
- فلفل دلمه ای را می توان به مدت 10 روز در یخچال نگهداری کرد.

خواص فلفل دلمه ای


 

منبع : نون و آب