بادمجان گیاهی یک ساله است و دارای ساقه نسبتاً ضخیم و پوشیده از کرک می باشد. نام عربی این گیاه پرخاصیت، بادنجان می باشد. گیاه بادمجان سرشار از ویتامین های  A, B1, B6, C و مواد معدنی از قبیل كلسیم، فسفر، مس، گوگرد، منیزیم، پتاسیم، آهن و فیبرهای خوراکی است. بادمجان سرشار از آنتی‌اکسیدان‌های قوی است و برای حفاظت از سلول‌های مغزی و کنترل سطح چربی ها در بدن تأثیر بسزایی دارد.

خواص بادمجان خواص بادمجان


[divider]

خواص بادمجان :

- آنتی اکسیدان های قوی موجود در بادمجان خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد.
- بادمجان به دلیل ذخیره فیبر زیادی که دارد در پیشگیری و درمان سرطان روده بزرگ بسیار مؤثر است. این خوردنی هنگام عبور از روده‌ها مواد سمی و شیمیایی را جذب می‌کند و باعث پاکسازی روده از این مواد سرطان‌ زا می شود.
- بادمجان به دلیل ذخیره فیبر بالایی که دارد، برای کاهش وزن بسیار مفید است.
- بادمجان حاوی مقدار زیادی آب می باشد و می تواند ذخیره آب بدن را به میزان قابل توجهی تأمین کند، به همین دلیل به سلامت پوست و مو کمک کرده، از چین و چروک های پوستی جلوگیری می کند.
- آهن موجود در بادمجان در درمان کم خونی مؤثر است.
- - فیبر موجود در بادمجان، كلسترول خون را كه عاملی برای ابتلا به حمله قلبی و سكته ست را كاهش می دهد.
- بادمجان از گرفتگی رگ‌ ها و بروز بیماری های قلبی جلوگیری می کند.
- جوشانده ریشه بادمجان در درمان آسم مؤثر است.
- بادمجان کالری کمی داشته، مصرف آن باعث باز شدن عروق خونی شده و مقوی معده می باشد.
- فیبر بالای موجود در بادمجان، برای درمان یبوست و کاهش کلسترول مفید می باشد.
- پتاسیم بالا و سدیم پایین موجود در بادمجان، برای کاهش فشار خون مفید است.
- بادمجان بازکننده عروق خونی و تقویت کننده معده و ادرارآور است.
- خوردن بادمجان بوی عرق را در بدن از بین می برد.
- خاکستر بادمجان به صورت مخلوط با سرکه، برای معالجه زخم های جلدی مؤثر است.
- بادمجان را حتماً باید به حالت کاملاً رسیده مصرف کرد، زیرا خام آن طعم تلخ دارد و برای کسانی که آسم و برونشیت دارند، باعث تحریک این بیماری ها می شود.
- آب زردرنگی که هنگام نمک زدن بادمجان از آن خارج می شود، برای افرادی که دست و پایشان مرتب عرق می کند،  بهترین دارو است. (دست و پا را با آن روزی چند بار بشویید.)
- بهترین روش برای پختن بادمجان، آب پز کردن و پختن در فر است، زیرا سرخ شده آن سنگین شده و برای معده های ضعیف مناسب نیست.


مضرات بادمجان

- بادمجان به دلیل داشتن ماده ای سمی به نام سولانین، برای افرادی که سابقه حساسیت دارند، مفید نمی باشد.
- افرادی که چشم درد و بواسیر دارند، از بادمجان نباید استفاده کنند. زیرا بیماری آنها را تشدید می کند. برای این گونه افراد بهتر است بادمجان با گوشت و روغن یا سرکه پخته شود.

خواص بادمجان

 

منبع : نون و آب