کباب ترکی یا دونر کباب، از محبوب ترین غذاهای فوری کشور آلمان است و برای آلمانی ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. دونر در زبان ترکی به معنای چرخنده و چرخان، به همین خاطر چون غذایی است که از بریدن گوشتی که با گردش دور آتش به حالت عمودی درست می‌شود، نام دونر کباب را به خود گرفت. دونر کباب را با گوشت مرغ هم می توان تهیه کرد. این غذای لذیذ و خوشمزه را به راحتی می توانید در خانه تهیه و از سرو آن لذت ببرید.[divider]


کباب ترکی
مواد لازم : گوشت راسته گوسفند يا فيله گوساله : 250 گرم
پياز : 3 عدد
نان باگت : 3 عدد
روغن مايع : نصف پيمانه
نمك و فلفل : به میزان لازم
خیارشور، گوجه و کاهو : به مقدار لازم

طرز تهیه کباب ترکی :

- گوشت را در جهت الياف گوشت، برش می دهیم. برش ها بايد خيلی نازك باشند و به اندازه يك چوب كبريت برش داده شوند.
- آب 2 عدد از پيازها را گرفته، به مدت 2 ساعت، برش گوشت ها را داخل آب پياز و روغن مايع و كمی فلفل می خوابانيم.
- پياز سوم را پوست کنده، بصورت خلالی نازك برش می زنیم و در مقدار خيلی كمی روغن تفت می دهيم تا نرم و شفاف شود.
- گوشت را در ماهیتابه ریخته و مقدار بسیار کمی روغن به آن اضافه می کنیم و روی حرارت بالای گاز قرار می دهیم و گوشت را به مدت 3 دقيقه با حرارت بالا تفت می دهيم.
- خیارشور، گوجه و کاهو را خرد می کنیم. و نان باگت ها را از وسط برش می زنیم.
- گوشت آماده شده و پیاز تفت داده شده را به همراه سایر مخلفات، داخل نان باگت ریخته و سرو می کنیم.
- کباب ترکی را با جعفری تازه و سیب زمینی سرخ شده نیز می توانیم سرو کنیم.

نکته : - اگر گوشت در جهت الياف برش نخورد، در هنگام پختن سفت خواهد شد.
- نمك گوشت قرمز را بايد در اواخر طبخ اضافه کنیم، زیرا باعث سفت شدن گوشت می شود.
- پیازها را به اندازه ای تفت می دهیم که نرم شود و نیازی به سرخ شدن آن ها نیست.
- هنگام تفت گوشت ها، حرارت گاز باید بالا باشد. در غیر اینصورت گوشت آب انداخته و جمع می شود.
- برای تهیه کباب ترکی با گوشت مرغ، نمك را از ابتدا به گوشت اضافه می كنيم.

منبع : نون و آب