ترشی ناز خاتون یکی از ترشی های محبوب و پرطرفدار مازندران است که با سبزیجات معطر، بادمجان کبابی و آبغوره تهیه می شود . ترشی نازخاتون و ترشی لیته بادمجان جزء ترشی های محبوب و پرطرفداری است که  همراه انواع غذاهای سنتی و فانتزی می توان استفاده کرد. پیشنهاد می کنم این ترشی لذیذ و خوشمزه را به راحتی در منزل تهیه کرده و از سرو آن در کنار دوستان و خانواده لذت ببرید.[divider]



ترشی نازخاتون
مواد لازم : بادمجان : 1 کیلوگرم
گشنیز تازه : 70 گرم
ترخون تازه : 50 گرم
مرضه تازه : 50 گرم
نعنا تازه : 50 گرم
فلفل سبز تند : 5 عدد
سیر : 1 بوته
آبغوره : به میزان لازم
زردچوبه : یک قاشق مرباخوری
نمک : به میزان لازم
ادویه ترشی : یک قاشق مرباخوری

طرز تهیه ترشی نازخاتون :

- بادمجان ها را خوب شسته و بدون اینکه سرشان را بگیریم، در طبقه پایین فر با  حرارت 200 درجه سانتی گراد یا روی گاز کبابی می کنیم.
- درون ظرفی مقداری آب سرد می ریزیم و بادمجان های کباب شده را داخلش می اندازیم تا سرد شده و پوستش به خوبی گرفته شود.
- بادمجان های پوست گرفته شده را بصورت ریز خرد یا له می کنیم.
- فلفل و سیر پوست گرفته شده را خرد یا چرخ می کنیم. (بهتر است چرخ شود)
- سبزی ترشی که شامل گشنیز، ترخون، مرضه و نعنا می باشد را بسیار ریز خرد یا چرخ می کنیم.
- تمام مواد را که شامل بادمجان، مخلوط سیر و فلفل، سبزیجات، ادویه ترشی، زردچوبه و نمک می باشد را در یک ظرف با هم خوب مخلوط می کنیم.
- مخلوط بدست آمده را داخل ظرف ترشی ( شیشه یا دبه پلاستیکی) ریخته و به میزان لازم آبغوره رویش می ریزیم.
- در ظرف محتوی ترشی  را محکم بسته، در جای خنک به مدت یک هفته کنار می گذاریم تا آماده شود.

نکته : - برای تهیه ترشی نازخاتون از گوجه خرد یا رنده شده نیز می توانیم استفاده کنیم.

 

منبع : نون و آب