کوکو اسفناج
مواد لازم : اسفناج : 1 کیلو
گوشت چرخ کرده : 250 گرم
پیاز : 1 عدد
سیر رنده شده : 3 حبه
جعفری : 4 دسته کوچک
تخم مرغ : 9 عدد
پنیر پارمزان : 75 گرم
پنیر موتزارلا : 75 گرم
پودر گشنیز : 1 قاشق سوپخوری
نمک و فلفل : به میزان لازم
روغن : 2 قاشق غذاخوری
روغن زیتون مخصوص پخت : 2 قاشق سوپخوری

طرز تهیه کوکو اسفناج با گوشت و پنیر:

- اسفناج را پاک کرده، با آب سرد و مواد ضدعفونی کننده شسته و پس از آبکش کردن خردش می کنیم.
- اسفناج را داخل ظرفی ریخته و روی حرارت ملایم گاز قرار می دهیم، تا هم پخته شده و هم آبش کاملاً کشیده شود.
- پیاز را خرد کرده، در روغن زیتون به اندازه ای تفت می دهیم که نرم شود.
- گوشت چرخ کرده، سیر، نمک، فلفل و پودر گشنیز را به پیاز اضافه کرده، تفت می دهیم و سپس کنار می گذاریم.
- مخلوط گوشت را به 3 قسمت تقسیم می کنیم.
- جعفری را با مواد ضدعفونی کننده شسته و پس از آبکش کردن خردش می کنیم.
- فر را در دمای 180 درجه سانتیگراد یا 356 درجه فارنهایت تنظیم کرده و روشن می کنیم.

برای لایه اول :
  • یک قسمت از مخلوط گوشت را با جعفری خرد شده و 3 عدد تخم مرغ کاملاً مخلوط می کنیم.
  • مخلوط آماده شده را در ظرف فر که از قبل چرب کرده ایم ریخته و به مدت 6-5 دقیقه داخل فر قرار می دهیم.
برای لایه دوم :
  • پنیرها را با 3 عدد تخم مرغ دیگر به دومین قسمت از مخلوط گوشت اضافه می کنیم.
  • ظرف را از فر خارج کرده، لایه دوم را از مخلوط گوشت آماده شده اضافه کرده و به مدت 6-5 دقیقه دیگر، مجدد داخل فر قرار می دهیم.
برای لایه سوم :
  • اسفناج پخته شده را با 3 عدد تخم مرغ مانده و الباقی مخلوط گوشت کاملاً مخلوط می کنیم.
  • از مواد آماده شده روی لایه دوم ریخته و به مدت 10 دقیقه مجدد در فر قرار می دهیم.
  • کوکو اسفناج آماده شده را از فر خارج کرده و با یک چاقوی تیز برش زده و در ظرف مورد نظر چیده و با پیاز، لیموترش و زیتون تزئین می کنیم.
نکته : - برای پختن اسفناج لازم نیست که به اسفناج آب اضافه کنید، زیرا اسفناج روی حرارت آب پس می دهد.
- برای آنكه اسفناج از ظرف بالا نیاید، دری کوچکتر از در ظرفی كه روی گاز قرار داده اید، انتخاب كرده و روی اسفناج قرار دهید. با این كار اسفناج از ظرف بالا نمی آید.
- کوکو اسفناج را غیر از سینی فر می توانیم در ظروف مناسب دیگری نیز طبخ کنیم.

 

منبع : نون و آب