باقالی پلو با گوشت


باقالی پلو با گوشت مواد لازم : برنج : 4 پیمانه
باقالی پاک کرده : 3 پیمانه
شوید تازه : 2 پیمانه
گوشت گوسفندی : 500 گرم
پیاز : 2 عدد متوسط
برگ بو : 1 عدد
زعفران دم کرده : نصف استکان
رب گوجه فرنگی : 2 قاشق غذا خوری
روغن : به مقدار لازم
نمک، زرد چوبه و ادویه : به مقدار لازم

طرز تهیه باقالی پلو با گوشت :

  •   پیاز داغ را آماده کنید و وقتی طلایی شد ، زردچوبه را اضافه کنید.
  • تکه های گوشت را که بهتر است درشت خرد کرده باشید با پیاز و حرارت بالا سرخ کنید تا اطراف گوشت سرخ شده و آبش کشیده شود .
  • برای ادویه این گوشت میتوانید از مقداری پودر کاری و دارچین و فلفل سیاه و قرمز استفاده کنید، ولی در استفاده از ادویه ها دقت کنید که طعم ادویه ها خیلی قالب نباشد و فقط در حد خوش طعم کردن گوشت اضافه کنید.
  • برای اینکه طعم و بوی زهم گوشت گرفته شود برگ بو اضافه می کنیم.
  • رب را هم با گوشت تفت داده، به مقدار کافی آب جوش به گوشت اضافه کنید و اجازه دهید گوشت بپزد. (به اندازه ای آب اضافه می کنیم که غذایمان آبکی نشود.)
  • بعد از اینکه گوشت پخته شد در انتها کمی زعفران آبکرده و نمک را هم اضافه می کنیم.
  • برنج را از شب قبل با مقداری آب و 2 قاشق غذا خوری نمک خیس می کنیم .
  • در قابلمه مناسبی آب ریخته، بعد از جوشیدن آب یک قاشق غذا خوری نمک اضافه کنید و باقالی پاک کرده را داخل آب می ریزیم .
    زمان جوشیدن باقالی در آب به نوع باقالی بستگی دارد. اگر از باقالی تازه استفاده می کنید حدود 15 دقیقه کافیه. اگر از باقالی فریز شده استفاده می کنید توجه داشته باشید که قبل از ریختن باقالی در آب کاملاً یخ زدایی شده باشد، در اینصورت حدود 20 دقیقه در آب بجوشد کافیست.
  • سپس آب روی برنج رو خالی کرده و برنج را داخل قابلمه می ریزیم. برای خوشرنگ شدن برنج میتوانید در این مرحله کمی زردچوبه اضافه کنید. وقتی برنج آماده آبکش کردن شد، برنج و باقالی رو آبکش کنید.
  • ته قابلمه حدود 2 قاشق غذا خوری روغن ریخته، ته دیگ مورد نظر را پهن کنید.یک لایه از مخلوط برنج و باقالی در قابلمه ریخته و کمی شوید اضافه کنید، به آرامی شوید را با برنج مخلوط کنید و دوباره لایه به لایه از مخلوط برنج و باقالی و شوید بریزید و در انتها تمام مواد را به آرامی مخلوط کنید . (می توانید شوید را قبل از ریختن مخلوط برنج و باقالی داخل قابلمه ، یعنی داخل آبکش با مواد مخلوط کنید تا کاملا یکدست شود)
  • یک استکان مخلوط آب جوش و روغن روی برنج بریزید و برنج رو دم کنید.
  • وقتی برنج دم کشید و آب گوشت هم کشیده شد، مقداری روغن گرم کنید و روی باقالی پلو بریزید. پلو را داخل قابلمه به آرامی با کمک کفگیر مخلوط کنید و داخل دیس بکشید .
نکته :
  • انتخاب گوشت به سلیقه شما بستگی دارد میتوانید از ماهیچه، گردن، ران و ... استفاده کنید.
  • گوشت را بدون اضافه کردن رب هم میتوان تهیه کرد.
  • برای تهیه این پلو می توانید از باقالی خشک هم استفاده کنید. در اینصورت سه تا چهار ساعت قبل از استفاده باقالی رو خیس کنید و بعد به صورت جداگانه بپزید. برنج را هم جدا آبکش کنید و بعد باقالی پخته و آبکش شده را با برنج آبکش شده مخلوط کنید و باقی مراحل...
  • در صورتی که از شوید خشک برای تهیه این پلو استفاده می کنید از مقدار بیشتری آب و روغن زمان دم کردن برنج استفاده کنید که باقالی پلو خشک نشود.
 

منبع : نون و آب