خمیر کاری قرمز , چاشنی است که بهتر است در خانه برای تهیه کاری های معروف هندی و تایلندی آن را درست کنیم. درست کردن این چاشنی بسیار آسان است. بعد از امتحان کردن این دستور، دیگر از خمیرهای آماده استفاده نخواهید کرد.

خمیر کاری قرمز


نکات دانستنی در تهیه خمیر کاری قرمز :

  • برای تهیه چاشنی کاری نیازی به پختن آن نیست و تنها زمانی که  بخواهید از خمیر کاری استفاده کنید 1 دقیقه آن را روی اجاق گاز خواهید پخت.
  • خمیر کاری قرمز طعم هر نوع کاری تایلندی و هندی را عالی می‎کند؛ از جمله مرغ کاری، کاری غذاهای دریایی، کاری بیف، کاری‎های گیاه خواران و کاری ماهی.
  • می‎توانید یک قاشق از این خمیر را برای طعم دادن به سوپ تایلندی، نودل و یا دیگر غذاها استفاده کنید.
  • زمان آماده سازی و پخت خمیر کاری 20 دقیقه است. بنابراین شما کمتر از نیم ساعت چاشنی خوشمزه برای غذایتان خواهید داشت.
  • قبل سرو، همیشه مزه کاری را امتحان کنید. اگر به حد کافی نمک یا مزه ندارد، سس ماهی یا نمک بیشتری به آن اضافه کنید. اگر خیلی نمک دارد، مقداری آب لیمو به آن اضافه نمایید. اگر خیلی ترش بود، مقدار خیلی کمی شکر بیافزایید. اگر خیلی تند است، مقداری شیر نارگیل به کاری خود اضافه کنید. اگر بیش از حد شیر نارگیل به آن اضافه کرده اید، مقدار کمی ماست، خامه ترش یا خامه معمولی اضافه کنید.
  • در ترکیب این غذا از علف لیمو (lemongrass) استفاده شده است. این گیاه که دارای خواص دارویی مفیدی است طعمی مانند لیمو دارد. از 60، 70 سال پیش در نواحی گرمسیری دنیا، مانند هندوستان و چین در قسمت‎های وسیعی از آفریقا و آمریکای جنوبی کشت این گیاه رواج یافته است؛ در حال حاضر در شمال ایران نیز این گیاه کشت می‎شود تا از خواص خوراکی، دارویی، آرایشی و بهداشتی آن استفاده شود. اگر به 1 ساقه تازه علف لیمو دسترسی ندارید از رنده پوست لیمو استفاده کنید.
  • شما ممکن است سس کاری را به خمیر کاری ترجیح دهید. پس می‎توانید بیشتر از شیره نارگیل استفاده کنید.
 

منبع : نون و آب