پای بوقلمون و تره فرنگی از جمله غذاهایی است که هم شکل و ظاهر قشنگی دارد و هم طعم خوشمزه و لذیذی دارد.[divider]
مواد لازم :
پای بوقلمون
تره فرنگی : 2 کیلوگرم
گوشت بوقلمون : 800 گرم
خمیر تارت : 500 گرم
ژامبون دودی : 5 ورقه
گردو : 12 عدد
عصاره مرغ : 1 لیتر
تخم مرغ : 1 عدد
مریم گلی : 2 برگ
برگ آویشن : 1 دسته کوچک
آرد : 2 قاشق غذاخوری
خامه ترش : 2 قاشق غذاخوری
روغن زیتون : به میزان لازم
نمک و پودر فلفل سیاه : به میزان دلخواه

طرز تهیه پای بوقلمون :

  1. قبل از آماده شدن مواد پای ، فر را در دمای 190 درجه سانتیگراد یا 375 درجه فارنهایت تنظیم کرده و روشن می کنیم تا گرم شود.
  2. زمان پخت گوشت بوقلمون بین 2 تا 3 ساعت است؛ گوشت را با نمک و فلفل و کمی روغن زیتون آغشته کرده داخل فر قرار می دهیم. در این زمان گوشت را چک می کنیم تا هر زمان که دوست داشتیم، بسته به طبع و ذائقه که گوشت را کاملاً پخته دوست دارید یا نیم‌پز، آن را از داخل فر خارج کرده و بعد از خنک شدن تکه تکه خرد می کنیم.
  3. در یک تابه روی حرارت متوسط مقداری روغن زیتون را گرم کرده و برگ‎های آویشن و ژامبون دودی خرد شده را در آن تفت می دهیم.
  4. سپس قسمت‎های سفید تره‎فرنگی‎ها را درشت و قسمت‎های سبز آن را ریز خرد می کنیم.
  5. تره فرنگی‎ها را اضافه کرده و آن‎ها را نیز به مدت 3 دقیقه تفت می دهیم.
  6. مقداری نمک و فلفل و آرد روی آن‎ها پاشیده و هم می زنیم.
  7. آب مرغ (عصاره) را اضافه کرده و درب ظرف را گذاشته تا بجوش آید. سپس شعله را کم کرده و اجازه می دهیم تا به مدت 30 دقیقه تره فرنگی بپزد تا نرم شود.
  8. پس از پخته شدن تره فرنگی‎ها و غلیظ شدن عصاره، گوشت بوقلمون را اضافه می کنیم.
  9. خامه ترش را اضافه کرده و شعله را زیاد می کنیم تا مواد به جوش آیند.
  10. غذا را چشیده و در صورت نیاز نمک و فلفل اضافه کرده و شعله را خاموش می کنیم.
  11. در ظرف دیگری مواد پخته شده را از صافی رد می کنیم.
  12. یک ظرف پیرکس گود با ابعاد 22*30 سانتی‎متر را انتخاب می کنیم. روی یک سطح تمیز مقداری آرد پاشیده و خمیر را تقریباً به اندازه 2 برابر سایز ظرف پهن می کنیم.
  13. گردوها را درشت خرد کرده و داخل تابه بدون روغن روی حرارت کم حدود 5 تا 10 دقیقه بو می دهیم.
  14. روی نیمی از خمیر گردوهای خرد شده را ریخته و برگ‎های مریم گلی را روی آن‎ها قرار می دهیم. نیمه دیگر خمیر را روی آن‎ها خم کرده و با کمک وردنه آن را به ‎صورت یکنواخت باز می کنیم.
  15. مخلوط تره فرنگی را به ظرف پیرکس منتقل کرده و خمیر را روی آن قرار داده و لبه‎های خمیر را داخل ظرف می گذاریم.
  16. با استفاده از چاقو روی خمیر را به‎صورت مایل برش زده تا طرح دار شود.
  17. تخم مرغ را هم زده و فلفل و نمک به آن اضافه کرده و روی خمیر می مالیم.
  18. ظرف را به مدت 35 تا 40 دقیقه درون فر قرار داده تا روی خمیر ترد و طلایی شود.
  19. پای را به همراه مقداری نخود سبز مخلوط شده با آبلیمو، کره و نمک و فلفل سرو نمایید.
ارزش غذایی در هر وعده: 589 کیلو کالری؛ 37.8 گرم کربوهیدرات؛ 7.5 گرم قند؛ 26.3 گرم چربی؛ 13.7 گرم چربی های اشباع شده؛ 47 گرم پروتئین

 

منبع : نون و آب