طرز تهیه برنج ریزوتو (Risotto)

برنجی ایتالیایی که با آب گوشت درست شده و به صورت قالبی خمیری در کنار بشقاب سرو می‌شود و تجربه‮ای متفاوت از طعم و بوی برنج را به شما یادآوری می‌کند.

 

مناسب برای :8 نفر

زمان آماده سازی : بیش از 1 ساعت

ریزوتو پلوی سنتی کشور ایتالیا است که به صورت‌های مختلف پخته می‮شود؛ با قارچ، سبزیجات و...

ایتالیایی‮ها ریزوتو را به عنوان غذای اصلی یا در کنار غذاهای دیگر سرو می‮کنند. در دستور این غذا از آب گوشت با سبزیجات استفاده می‮شود؛ هر نوع گوشت و سبزی که بخواهید می‮توانید اضافه کنید. 

مواد لازم:

آب گوشت

1 تا 2 لیتر

پنیر پارمزان

115 گرم

برنج

400 گرم

کره

50 گرم

سیر

2 حبه

پیاز

1 عدد

ساقه کرفس

1 عدد

روغن زیتون

2 قاشق غذاخوری

نمک

به مقدار لازم

فلفل سیاه

به مقدار لازم

طرز تهیه:

  1.  ساقه کرفس، سیر و پیاز را ریز خرد کنید.
  2. آب گوشت با سبزیجات را حرارت دهید.
  3. در ظرف جداگانه روغن زیتون و کره را با شعله کم حرارت دهید تا آب شوند.
  4. کرفس، سیر پیاز را در تابه به مدت 15 دقیقه تفت دهید.
  5. وقتی سبزیجات نرم شدند برنج را اضافه کنید و شعله را متوسط کنید.
  6. وقتی برنج نرم شد یک پیمانه از آب گوشت گرم شده را به برنج اضافه کنید.
  7. به مقدار لازم نمک به آب برنج اضافه کنید. حرارت را کم کنید تا برنج طلایی نشود. کمی که پخت دوباره آب گوشت اضافه کنید.
  8. مخلوط را هم به طور مداوم هم بزنید. توجه داشته باشید که اجازه دهید آب گوشتی که اضافه کرده‮اید به خورد برنج برود و برنج حالت خمیری داشته باشد و سپس آب گوشت اضافه کنید. تا 51 دقیقه ادامه دهید تا برنج شما بپزد اگر تا آن زمان برنج نپخته بود و آب گوشتتان تمام شد، می‮توانید از آب جوش استفاده کنید.
  9. از روی حرارت بردارید و سپس پنیر پارمزان را اضافه کنید.
  10. در ظرف را محکم بپوشانید تا 2 دقیقه اجازه دهید جا بیفتد.
  11. حال برنج ریزوتوی شما آماده است. نگذارید زمان زیادی از پخت آن بگذرد؛ آن را تازه تازه میل کنید.
مترجم: کریم زاده
منبع: www.jamieoliver.com