توت فرنگی میوۀ بهاری خوشمزه ای هست که زود پا میکشد و گلخانه ای آن به خوش طعمی توت فرنگی بوته نیست. کسانی که توت فرنگی دوست دارند، حتما اهل مربای توت فرنگی هم هستند.

نکات ضروری درباره بهتر شدن انواع مربا:

1- جمع کردن کف روی مربا.

2- نگذاشتن در قابلمه.

3- موقع درست کردن هر گونه مربایی مراقب باشید که سر نرود. کنار اجاق ایستاده و مربا را طوری هم بزنید تا توت فرنگی ها له نشود.

4- مدت پخت مربا کوتاه است. هرچه توت فرنگی ها ریزتر باشد زودتر آماده میشود.

5- برای تست غلظت مربا، مقداری از شیره آنرا در بشقاب یا نعلبکی ریخته و صبر کنید تا سرد شود. وقتی که سرد شد نباید درون ظرف شره کند.

6- چنانچه به نظرتان مربای رقیقی شد، کمی شکر به آن اضافه کنید و اجازه دهید چند قل بزند.

7- اگر موقع استفاده از قاشق تمیز استفاده کنید و پس از هر بار مصرف در ظرف را خوب ببندید مربا کپک نمیزند و همینطور شکر آن کم باشد ، قوام نیامده باشد ، کاملا پخته نشده باشد.

8- ظروف شیشه ای با دربهای فلزی مناسب تر هستند.

طرز تهیه مربای توت فرنگی به دو روش مختلف

طرز تهیه مربای توت فرنگی

روش اول:

در روش اول میزان توت فرنگی و شکر برابر است. یک کیلو توت فرنگی، یک کیلو شکر لازم دارد.

 ابتدا توت فرنگی ها را به مدت نیم ساعت خیس کنید تا گل و لای آن خارج شود.

سعی کنید از توت های ریز و یکدست استفاده نمایید تا مربای شکیل تری داشته باشید.

شکر را لابه لای توت ها بریزید و ظرف مورد نظر را به مدت ۱۲ ساعت در یخچال بگذارید. این کار باعث میشود تا توت ها آب بیاندازد.

هر چه توت ها رسیده تر باشد، آبی که از آن خارج میشود بیشتر است. موقع پخت این مربا معمولا آب اضافه نمیشود. یا اگر هم اضافه شود یک استکان کوچک.

 روش دوم:

در روش دوم نیز مقدار توت فرنگی و شکر به یک میزان مساوی می باشد.

شکر را درون قابلمه ریخته و فقط مقدار کمی آب به آن اضافه کنید. مقدار آب باید به حدی باشد که فقط روی شکر را بگیرد.

 زیر قابلمه را روشن کرده و وقتی شکرها خوب حل شد نوبت اضافه کردن توت فرنگی هاست.

 وقتی از پخته شدن توت فرنگی ها مطمئن شدید زیر آن را خاموش کرده و بعد از سرد شدن درون شیشه بریزد.

 این روش راحت تر است و چند سالی است که جایگزین روش اول شده است.

 موقع درست کردن این نوع مربا هم توصیه های بالا را رعایت کنید.

 اگر شهدی که به دست آمد بیشتر از مقدار شهد مربا بود آنرا جدا کرده و به عنوان شربت استفاده نمایید، بعد از جدا کردن شربت اجازه دهید مربا چند قل بزند تا قوام لازم را به دست بیاورد.

طرز تهیه مربای توت فرنگی به دو روش مختلف

 

دلیل شکرک زدن مربا :

این حالت معمولاً در مرباها و شیره ها دیده می‌شود ، وقتی مربا یا شیره بیش از حد بجوشد یا آنکه شیرینی آن کم باشد شکرک می‌زند و برای رفع آن باید در شربت یا مربا کمی آب جوش و مقداری آبلیمو اضافه کنید و بگذارید چند جوش بزند تا شکرک ان از بین برود.