طرز تهیه ته چین مرغ

مواد لازم :

 

 

برنج
يك كيلو گرم
مرغ متوسط
يك عدد
ماست
750 گرم (معادل يك ليوان)
روغن مايع
350 گرم
زرده تخم ‌مرغ چهار عدد
زعفران ساييده دو قاشق چايخوري
نمك و ادويه به مقدار مورد نياز
قارچ خرد شده به مقدار دلخواه

 

 

 

طرز تهيه :

 

گوشت مرغ را با مقداری آب و نمك و ادويه بپزيد. هنگامی كه مرغ پخت و حدود يك استكان آب آن باقی ماند, آب مرغ را جدا كنيد و پیش از درآوردن استخوانهای آن, مرغ را به قطعات كوچكتر تقسيم كنيد. زعفران را در مقدار كمی آب گرم حل كنيد و آن را با دو زرده تخم مرغ, تمام ماست و مقدار كمی نمك و فلفل مخلوط كنيد و مرغ پخته شده را حداقل به مدت سه تا چهار ساعت در مخلوط ماست داخل يخچال بگذاريد. قارچ ها را با آب ليمو و روغن سرخ كنيد و كنار بگذاريد .برنجی را كه از قبل خيس كرده‌ايد بجوشانيد و آبكش كنيد.

دو عدد زرده تخم مرغ, 150 گرم روغن و نصف مخلوط ماستی را كه مرغ را در آن خوابانده بوديد با دو تا سه كفگير برنج مخلوط كنيد و در ته ديگ يا قابلمه بريزيد و با ته قاشق آن را صاف كنيد. مقداري مرغ به صورت يك لايه نازك روی ته ديگ بچينيد و روی آن نيمی از پلو را بريزيد. بقيه مرغ را روی برنج بچينيد و بقيه برنج را نيز روی مرغ بريزيد و سطح مرغ را با برنج بپوشانيد. آب مرغ را با يك قاشق چايخوری زعفران مخلوط كنيد و روی برنج بريزيد. سطح برنج را با كفگير كمی فشار دهيد تا برنج كمی فشرده شود. باقيمانده مخلوط ماست را روی برنج بريزيد و سه تا چهار قاشق غذا خوری روغن را ذوب كنيد و روی برنج بريزيد و آن را دم كنيد. بعد از يك و نيم ساعت ته چين آماده است. پس از دم كشيدن, به سرعت قابلمه را در ديس وارونه كنيد تا ته چين به شكل قالبی خارج شود.

 


منبع:ashpazirani.wordpress.com