رشته پلو غذای بسیار خوشمزه ایرونی

 

 

مواد لازم برای ۶ نفر :

برنج : 4 پیمانه   

  رشته پلویی : 300 گرم 

گوشت ران گوسفند: 500 گرم   

زعفران خشك : 1 قاشق چای خوری

پیاز : 2 عدد متوسط   

  برگ بو : 1 عدد 

  نمك ، زرد چوبه:به مقدار لازم 

 

گوشت را با یک پیاز و یک برگ بو ، بدون نمك  و 6-8 لیوان آب بگذارید به مدت 2 ساعت بپزد. در قابلمه مورد نظر آب جوش بیاورید و سپس یك قاشق غذا خوری نمك به آن اضافه كنید.  آب برنج از قبل خیس خورده را خالی كنید و برنج را داخل آب در حال جوش بریزید و 5 دقیقه مانده به زمان آبكش كردن برنج ، رشته پلویی را به برنج اضافه كنید و بعد از 5 دقیقه برنج و رشته را آبكش كنید .

 كف قابلمه را مقداری روغن بریزید و ته دیگ مورد نظر ( نان یا سیب زمینی ) را بچینید و مخلوط برنج و رشته را داخل قابلمه بریزید و سعی كنید مخلوط را به سمت داخل قابلمه جمع كنید تا در اثر تماس با دیواره های قابلمه در حین مدت دم كشیدن نسوزند . با ته گفگیر حفره هایی به ارتفاع كل برنج روی قسمت های مختلف برنج ایجاد كنید تا بخار خارج شود ، چون در غیر اینصورت ممکن است برنج خمیر شود .

زعفران را در نصف استكان آب جوش حل كنید و استكان حاوی زعفران را در گوشه ای روی برنج بگذارید تا كاملا دم بكشد و غلیظ شود . یک لیوان اب جوش را با دو قاشق غذاخوری روغن ( کره ) مخلوط كنید و روی برنج بریزید و حرارت زیر قابلمه را بالا ببرید تا پلو بخار كند . اول دم كنی و بعد درب قابلمه را ببندید و بعد حرارت زیر پلو را پائین بیاورید و یکساعت صبر كنید تا برنج كاملا دم بكشد .

بعد از اینكه گوشت پخت، پیاز و برگ بوی داخل گوشت را دور بیندازید .  یك عدد پیاز باقیمانده را خلال خرد كنید و در مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شود بعد مقداری زرد چوبه به پیاز اضافه كنید . در این مرحله مقداری نمك و زعفران دم كرده هم به گوشت بیفزایید و بعد از طعم دار شدن گوشت و دم كشیدن پلو ، در دیس مورد نظر برای سرو ، نیمی از پلو را بریزید و بعد گوشت را روی برنج قرار دهید و مقداری از آب گوشت را روی گوشت و برنج بریزید . بقیه برنج را روی گوشت بریزید و روی پلو را با نسای زعفرانی تزئین و غذا را سرو كنید .

 به صورت غیر مجلسی میتواند رشته پلو را با گوشت خورشی ( گوساله ) هم تهیه كنید كه در این روش نیز مراحل كار به همین صورت خواهد بود . فقط چون گوشت خورشی قطعات كوچك تری دارد ، گوشت را هنگام كشیدن پلو در دیس لایه لایه بین برنج بكشید و مقداری از گوشت را نیز در آخر كار دور دیس بریزید .

ضمنا" یادآوری می گردد این غذای خوشمزه با گوشت قلقلی نیز پخته و سرو می گردد که بسیار خوشمزه است .