خواص شگفت انگیز موسیر را بدانید

موسیر از آن گیاهان دو رگه است. چیزی شبیه به سیر و پیاز. برگ‌های این گیاه باریک و دراز می باشد و گل‌های ارغوانی دارد. پیاز این گیاه، خوراکی است. می‌توان از آن در تهیه‌ی انواع ترشیجات، سالاد، سس و غیره استفاده کرد. این ماده‌ی غذایی سودمند عطر و بوی فوق‌العاده‌ای به غذاهایتان می‌دهد و درعین‌حال سرشار از خصوصیات سودمند برای بدن است.

موسیر برای مقابله با میکروب ها

موسیر مانند دیگر اعضای خانواده‌ی خود سرشار از ترکیبات گوگردی می باشد و به همین دلیل هم خصوصیات ضدباکترایی دارد. در نتیجه موسیرِ، از انتشار میکروب‌ها و باکتری‌های بیماری‌زا خودداری می‌کند. البته حواستان باشد معنی حرفمان این نیست که در صورت بروز یک بیماری عفونی، موسیر می‌تواند جایگزین آنتی‌بیوتیک‌ها شود. بلکه می‌توان از این ماده‌ی غذایی برای خودداری از بروز این مشکلات استفاده کرد.

موسیر دوست استخوان های شما

موسیر سرشار از ویتامین C و A و همچنین از منابع فسفر و منیزیم است. همین ترکیبات از آن یک ماده‌ی غذایی دوستدار سلامت استخوان‌ها ساخته است. برای داشتناستخوان‌های محکم و سالم حتماً از محصولات لبنی که سرشار از کلسیم هستند استفاده نمایید و در کنار آن موسیر را به عنوان یار کمکی به کار بگیرید. در این صورت خدمت زیادی به اسکلتتان کرده اید.

موسیر برای هضم راحت غذا

اگر در هضم غذا مشکل دارید توصیه می‌کنیم موسیر را وارد برنامه‌ی غذایی‌تان بنمایید. به خاطر اینکه سرشار از فیبرهاست که علاوه بر ایجاد احساس سیری می‌تواند به هضم غذا و عملکرد خوب روده‌ها نیز کمک کند. موسیر با افزایش ترشح صفرا باعث هضم راحت‌تر غذاها می‌شود. علاوه بر این باید بدانید که موسیر به اندازه‌ی سیر یا پیاز برای معده مشکل ایجاد نمی‌کند. در واقع افرادی که دستگاه گوارش حساسی دارند به راحتی می‌توانند از موسیر پخته‌شده استفاده کنند. برای افرادی که از بوی سیر بدشان می‌آید نیز مناسب‌تر می باشد چون بوی آن به اندازه‌ی سیر تند نیست.

موسیر برای خودداری از سرطان‌های گوارشی

نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهند که ترکیبات گوگردی موجود در موسیر و هم خانواده‌هایش یعنی پیاز و سیر و غیره می‌توانند جلوی پرورش تومورها را بگیرند و در نتیجه از ابتلا به سرطان‌های دستگاه گوارشی خودداری کنند. البته محققان همچنان در حال بررسی‌های تکمیلی در این خصوص هستند. همین متخصصان توصیه می‌کنند که موسیر را به صورت خام مصرف نمایید چون حاوی خصوصیات بیشتری است.

موسیر برای مقابله با کلسترول خون

سن که بالا می‌رود رگ‌ها میل زیادی به ضخمیم شدن پیدا کرده و خاصیت ارتجاعی و نرمی خود را از دست می‌دهند. اگر این پدیده با کلسترول یا همان چربی بالا همراه شود منجر به تصلب شرایین می‌شود. رسوبات چربی در داخل رگ‌های خونی باعث بروز لخته‌های خونی می‌شوند. در این صورت نیز رگ‌ها می‌گیرند و مشکل‌ساز می‌شوند. خوشبختانه مواد غذایی مختلفی برای مقابله با این مشکل وجود دارند که موسیر جزو آن‌هاست.

این ماده ی غذایی سرشار از فلاوونوئیدهاست که ترکیبات آنتی اکسیدانی هستند. این ترکیبات به رقیق و در جریان بودن خون کمک می کنند و تجمع پلاکت ها را کم شدن می دهند. به همین دلیل نیز از تشکیل لخته های خونی خودداری می کنند.

علاوه بر این موسیر باعث رفع کلسترول بدن خون می‌شود و به تنظیم فشارخون نیز کمک می‌کند. به خاطر اینکه حاوی منیزیم است. در واقع هر ۱۰۰ گرم موسیر حاوی ۲۵۰ میلی‌گرم از این ماده‌ی معدنی می باشد که نقش موثری در کنترل فشارخون، بهبود عملکرد قلب و کلیه‌ها دارد و به انقباض‌های عضلانی کمک می کند.

موسیر حاوی ویتامین های B

موسیر حاوی ویتامین B6 است. به این ترتیب که هر ۱۰۰ گرم موسیر بیش از ۱۰ درصد نیاز روزانه‌ی ما به این ویتامین را تامین می‌کند. باید بدانید که وجود این ویتامین برای سیستم عصبی لازم و ضروری می باشد و همچنین از بروز مشکلات عضلانی خودداری کرده و به سلامت پوست کمک می‌کند.

علاوه بر این موسیر حاوی ویتامین B9 یا همان اسیدفولیک نیز می‌باشد که ضداسترس است. این ویتامین برای ساخت گلبول‌های قرمز لازم است. ترکیب این ویتامین با ویتامین B6 برای خودداری از بیماری‌های قلبی عروقی بسیار موثر است.