طرز تهیه ماهی شکم پر بدون نیاز به فر

مواد لازم:

  • برای ۲ نفر
  • آبلیمو به میزان لازم
  • سیر ۱تا۲حبه
  • انار ۳قاشق غذاخوری (جنگلی و ساییده شده (از رب انار هم میتوان استفاده کرد))
  • کنجد ۲قاشق غذاخوری
  • گردو ۲قاشق غذاخوری (آسیاب شده)
  • ماهی ۱عدد (سفید)
  • ادویه به میزان لازم (مخصوص ماهی یا گرام ماسالا)
  • سبزی ۱۰۰گرم (نارلنگ یا معطر)
  • اشپیل ۱عدد (اشپیل همان تخم ماهی است)

طرز تهیه:

۱. ابتدا ماهی سفید تازه را پس از تمیز کردن کاملاً شستشو دهید و خشک کنید و شکم آن را برشی طولی دهید و با دقت تمام محتویات شکمش را خالی کنید،حال داخل شکم را کاملا بشویید و کمی نمک و آبلیمو بزنید و کنار بگذارید. حال باید اشپیل ها را تمیز کنید.سطح تخم‌ها را غشایی گرفته و رگه‌هایی دارد که در حین پاک کردن ماهی بایستی کاملاً گرفته شود.

 ۲. در این فاصله، سبزی‌ها را خرد کرده و به همراه نمک، فلفل، ادویه، کنجد و گردوی ساییده شده و یا ریز خرد شده و انار جنگلی ساییده شده (پودر) یا رب انار و سیر رنده شده به تخم ماهی‌ها اضافه کنید و مواد را خوب با هم مخلوط کنید. حالا با یک قاشق درون ماهی را پر کنید و لبه‌هایش را مرتب بدوزید.شما الان دو راه برای پخت ماهی دارید.ماهی شکم پر

۳. در یک تابه مناسب به مقدار کافی روغن سرخ کردنی بریزید و درون آن ماهی را با حرارت کم طبخ کنید و همان طور سرو کنید.

۴. درون قابلمه ای (گمج)مقداری کره بریزید و مقداری از مواد داخل شکم را در آن تفت داده و ماهی را هم جداگانه کمی تفت بدهید و بعد ماهی را روی مواد قرار داده و یک استکان آب داغ مخلوط شده با رب انار روی آن بریزید و اجازه دهید کمی بپزد و بعد سرو کنید.

نکات:

۱٫ میزان موادی که در بالا گفته شده است متناسب با اندازه ماهی تغییر می‌کند.

۲٫ داخل شکم ماهی را خیلی پر نکنید چون دوخته نمی‌شود.

۳٫ سبزی‌های نارلنگ و انار، ویژه مازندران می‌باشد در صورتی که در دسترس نبود از سبزیهای معطر و رب انار ترش استفاده کنید.

۴٫ در صورت تمایل اشپیل را حذف کرده و به جای آن گردو و سبزی بیشتری بریزید.