تاثیر مواد غذایی بر جنین:

 


 زنان بارداری که در طول روز بیش از دو فنجان قهوه می‌نوشنند 25 درصد بیشتر دچار سقط می‌شوند از این رو از مصرف مواد غذایی کافئین دار باید جلوگیری کند.
 
محققان همچنین دریافتند که مصرف نوشابه‌های گازدار نیز خطر ابتلا به سقط جنین را افزایش می‌دهد و مصرف این مواد غذایی بیماری‌هایی را به جنینی منتقل می‌کند که روی رشد او تاثیر منفی می‌گذارد.

 بررسی ‌ها نشان می‌دهد که جنین از مزه کافئین و نوشابه گازدار خوشش نمی‌‌آید و به آنها واکنش نشان می‌دهد و به همین دلیل بهتر است این نوشیدنی‌ها مصرف نشود.
 
پزشکان توصیه می‌کنند که خانم‌های باردار در اوایل هفته‌های بارداری و تا ۱۲ هفته اول از خوردن این مواد جلوگیری کند.
 
- غذاهاي خام و پخته نشده به خصوص تخم‌مرغ ممكن است حاوي salmonella باشد كه خطرات زيادي را براي جنين و مادر به دنبال دارد. توجه داشته باشيد كه تخم‌مرغ بايد با حرارت 160 درجه سانتيگراد آماده و به خوبي پخته شود و از سفت شدن زرده و سفيده آن اطمينان حاصل كنيد.

 - با وجود اينكه استفاده از سبزيجات در دوران بارداري توصيه زيادي شده است اما بهتر است كه تا حد امكان از سبزيجات خام مثل استفاده آن در سالاد و يا ساندويچ پرهيز كنيد. سبزيجات خام محتوي salmonella است و به همين دليل بهتر است از سبزيجات پخته استفاده شود زيرا salmonella با شستن معمولي پاك نمي‌شود. از مضرترين سبزيجاتي كه حتما بايد پخته شود مي‌توان لوبيا و باقالي، يونجه، شبدر و تربچه را نام برد.
 
- انواع خاصي از ماهي‌ها وجود دارند كه به خاطر بالا بودن سطح جيوه در آنها بايد در دوران بارداري از خوردن آنها پرهيز شود زيرا باعث اختلال در مغز و تاخير در رشد اندام‌هاي جنين مي‌شود كه كوسه ماهي، اره ماهي، شمشير ماهي، ماهي خال خالي، ماهي اسقومري، سفره ماهي و نيزه ماهي از جمله آنها هستند. البته بهترين راه، استفاده از ماهي‌هايي است كه سطح جيوه در آنها پايين است مانند ماهي پهن و كولي.
 
- بديهي است كه در طي بارداري تحت هيچ شرايطي نبايد از دخانيات و مواد الكلي استفاده كرد، مصرف الكل در طي بارداري خطرات جبران نشدني زيادي را براي جنين به دنبال خواهد داشت كه شايع‌ترين آنها عقب ماندگي ذهني مي‌باشد. علاوه بر اين بيماري‌هاي ديگري را نيز از جمله بيماري‌هاي قلبي، اختلال در سيستم عصبي و مغز در جنين به وجود مي‌آورد.