سبزی شقاقل:


گیاهان دارویی معرفی سبزی شقاقل یا زردک،شَقاقُل معمولی یا زَردَک ریگی یا زردک ریش‌بزی یکی از سبزیجات ریشه‌ای از خانواده هویج است(هویج وحشی). شکل آن همانند هویج است ولی پوست آن کمرنگتر و مزه آن قوی‌تر است. شقاقل در بیشتر آسیا و اروپا می‌روید و از قدیم خورده می‌شده است. پیش از ورود سیب زمینی از قاره آمریکا به بر قدیم، در اروپا و آسیا شقاقل بسیار خورده می‌شد.

مغز و ریشه آن یکنواخت و ریشه آن سنگین و دیرهضم است ولی وقتی که با شکر و عسل به صورت مربا تبدیل شود گوارش آن ساده است.

شقاقل و شقاقل معمولی

مهر سلیمان یا خاتم سلیمان که به نام شقاقل معروف شده است و در حدود 30 گونهٔ مختلف دارد را نباید با شقاقل معمولی که شبیه هویج و نام علمیش Pastinaca sativa L. است ، اشتباه کرد.

مصرف شقاقل به عملکرد صحیح کبد و کلیه کمک می کند.

  •  بیماری کلیه و کم خونی را برطرف می کند.
  •  فیبر غذایی موجود درآن، برای سیستم هاضمه و روده مفید است.
  •   خاصیت ادرارآور دارد و به دفع سریع فضولات به بدن کمک می کند.
  •  به علت داشتن کالری کم برای کنترل چاقی مفرط به رژیم غذایی افزوده شود.
  •  ویتامین C موجود در آن، آنتی اکسید قوی به حساب می آید و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.
  •  ویتامین B این گیاه، به عملکرد سیستم گوارشی کمک می کند و برای سلامت پوست مفید است.
  •  شقاقل سرشار از پتاسیم و فولات و برای سلامت قلب مفید است. فولات برای تشکیل گلبول های قرمز و سفید لازم است.
  •   میزان چربی اشباع شده، کلسترول و سدیم شقاقل پایین است.
  •   مصرف آن برای زنانی که قصد حاملگی دارند، مفید است.
  • کاهش دهنده یبوست و فشار خون بالاست.
  •  از آن جا که عملکرد سیستم تنفسی را بهبود می دهد، برای بیماران مبتلا به آسم مفید است.