عوارض مصرف قند و شکر

در حالیکه دلایل شما برای اجتناب از مصرف قند ممکن است ، متفاوت باشد. خیلی از افراد هستند که در محدوده وزن سالم نیستند و مبتلا به دیابت تشخیص داده شده اند. اما چگونه می توان یک رژیم غذایی سالم داشت؟! چگونه می توان مصرف قند را کاهش داد؟!عوارض مصرف قند و شکر

حقایقی در رابطه با شکر

رژیم غذایی سرشار از قند با توجه به تحقیقات ممکن است طول عمر را کاهش دهد. آنها دریافتند مصرف قند اضافی بطور غیر مستقیم سبب ۳۵ میلیون مرگ سالانه ، در سراسر جهان است و به همین دلیل بطور قابل توجهی خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و دیابت را افزایش می دهد.

گلوکز ( شکل اساسی قند ) به کلاژن ها – ساختار ضد پیری در پوست – آسیب می رساند و به کلاژن و فیبرهای الاستیک متصل می شود و فرم محصولات نهایی گلیکوزه شدن است.تحقیقات نشان می دهد یک رژیم غذایی کم قند بطور قابل توجهی سبب کاهش سطح قند در پوست شما می شود.قند و شکر به از دست دادن قابلیت ارتجاعی پوست کمک می کند و می تواند سبب ایجاد آکنه و چین و چروک زودرس شود.

این مقاله توسط یک متخصص تغذیه که از اختلالات پوستی رنج می برد نوشته شده است. ( زمانی این بیماری ظاهر شد که من رژیم غذایی ام را تغییر دادم. ) بنابراین او بخوبی می داند که قند بر روی پوست او تاثیر می گذارد. پس سعی کنید در مصرف قند و شکر مرز بگذارید.

جایگزین های قند

گاهی اوقات برای پخت کیم و یا کلوچه به شکر نیاز داریم اما می توان جایگزین های سالم تری نیز یافت. بطور مثال می توان از شیرین کننده های طبیعی نظیر شربت مالت برنج استفاده کرد و در حال حاضر این یک ماده محبوب برای پخت و پز است که حتی از عسل نیز ارزان تر است.

شربت مالت برنج

در حالت ایده آل ، رژیم غذایی شما نباید حاوی شیرین کننده های اضافی باشد اما برای آنهایی که علاقه به شیرین کننده ها دارند به دو دلیل استفاده از شربت مالت برنج توصیه می شود :

ـ قلیایی است بنابراین تعادل اسید – قلیایی را در بدن شما مختل نمی کند. ( همه شیرین کننده های دیگر در بدن به اسید تبدیل می شوند.)

 

ـ مقدار سالیسیلاتها و سایر مواد شیمیایی طبیعی آن پایین است.( سالیسیلاتها برای افراد مبتلا به اگزما و یا حساسیت شیمیایی می تواند مشکل ساز باشد. عسل و مربا سرشار از سالیسیلاتها هستند پس اگر مبتلا به بیماری اگزما هستید باید از مصرف آنها اجتناب نمایید.) شربت مالت برنج به شیرینی شکر و عسل نیست بنابراین در حین پخت و پز باید مقدار بیشتری از آن را به مواد اضافه کنید. اگر شربت مالت برنج در کشور شما در دسترس نیست می توانید از شربت افرا به جای آن استفاده نمایید. بخاطر داشته باشید که از شربت افرای طبیعی استفاده کنید زیرا نوع کارخانه ای آن حاوی مواد افزودنی و شکر تصفیه شده است.

اجتناب از مصرف برخی شیرین کننده ها

اگر از مشکلات پوستی رنج می برید و یا مبتلا به کاندیدا هستید یا از رشد بیش از حد قارچ مزمن رنج می برید به شما توصیه می شود از شیرین کننده ها استفاده نکنید. شکر به شدت تولید اسید می کند و باید به ندرت استفاده شود.

از مصرف شیرین کننده های زیر اجتناب نمایید : شیرین کننده های مصنوعی ، آسپارتام ، مالت جو ، دکستروز ، آب نیشکر مخلوط ، فروکتوز ، کنسانتره آب میوه ، گالاکتوز ، قند ، عسل ، شربت ذرت ، لاکتوز ، جو سبز شده خشک ، مالتوز ، مالتودکسترین ، شکر تصفیه شده.

همچنین اگر از بیماری اگزما رنج می برید از مصرف شیرین کننده های زیر خودداری نمایید زیرا سبب بدتر شدن علائم اگزما می شوند : عسل ، ملاس ، فروکتوز ، استویا ، شیرین کننده های مصنوعی ، شکر سفید تصفیه شده.

برای کسانیکه کودک مبتلا به اگزما دارند ، توصیه می شود که از مصرف هرگونه غذای حاوی شکر در رژیم غذایی خود پرهیز نمایند.

میوه ها

میوه ها حاوی هزاران آنتی اکسیدان شگفت انگیز نظیر لیکوپن ( میوه پاپایا ) هستند که محافظ پوست بشمار می آیند. این ایده خوبی نیست که بطور کلی مصرف میوه را قطع کنید. سعی کنید روزی دو تا سه تکه میوه بخورید و از مصرف میوه های سرشار از کربوهیدرات مثلا موز بیش از حد رسیده خودداری نمایید. ( موزهایی که لکه قهوه ای ندارند را مصرف کنید.)

اگر شما هوس شیرینی جات ، کربوهیدرات و یا الکل کردید این یعنی اینکه شما از کمبود ویتامین و مواد معدنی رنج می برید. زمانیکه هوس قند می کنید آن را نادیده نگیرید زیرا این یک سیگنال مهم از جانب بدن شما بشمار می آید. فراموش نکنید که هوس قند می تواند علامتی باشد که شما از کمبود مواد مغذی نظیر ویتامین C ، پتاسیم موجود در میوه های شیرین ، منیزیم و یا کروم که در کربوهیدرات هایی نظیر سیب زمینی شیرین و غلات وجود دارد ، رنج می برید.

کروم به تنظیم سطح قند خون در بدن شما کمک می کند و برای تولید انرژی در سلول های شما شروع به حرکت می کند. استفاده از مکمل های کروم و ویتامین های گروه B بخصوص نیاسین از تلاقی انرژی جلوگیری می کند در نتیجه شما کمتر هوس قند خواهید کرد.

از هوس کردن قند به سه روش جلوگیری نمایید :

ـ مواد مغذی مورد نیاز را برای بدن خود تامین کنید.خوردن میوه پاپایا برای افزایش ویتامین C توصیه می شود.

ـ از موز بخاطر اینکه حاوی پتاسیم است استفاده کنید زیرا یک مکمل حاوی پتاسیم و کروم بشمار می آید.

ـ خواب بیشتری داشته باشید زیرا خستگی در اواخر شب سبب می شود که بیشتر هوس قند کنید.

مه شو