خواص بی نظیر سماق

سماق چاشنی انواع غذاها، سالاد و به خصوص انواع کباب است و استفاده زیاد از سماق سبب شده است که تحقیقات وسیعی بر روی آن صورت گیرد.

اثرات مهم سماق بطور خلاصه به شرح زیر است:

 سماق بهبود دهنده زخم ها، بند آورنده خون، ضد اسهال و درمان کننده اسهال خونی است.

 مصرف سماق تحمل بیماران دیابتی را نسبت به گلوکز افزایش می دهد.

 سماق بصورت غیر رقابتی آنزیم زانتاتن اکسیدزا را مهار کرده و از این طریق باعث کاهش اسید اوریک خون در بیماران مبتلا به نقرس می شود.

 سماق دارای اثر ضد میکروبی قوی بر روی تعداد زیادی از میکروارگانیسم های خطرناک و بیماری زاست.

 اثرات ضد ویروسی سماق بر روی تعدادی از ویروس ها، بخصوص ویروس های تنفسی، از جمله آنفولانزای نوع A و B، پارا آنفولانزای تیپ ۳، آدنوویروس تیپ ۵ و ویروس سرخک بسیار موثرند.

 همچنین عصاره سماق اثرات ضد قارچی چشمگیری از خود نشان داده است.

 سماق دارای خاصیت آنتی اکسیدانی قوی و خنثی کننده رادیکال های آزاد، همچنین اثرات ضد سرطانی قابل توجهی است.

 خواص مهم دیگر سماق که مورد مطالعه و تایید قرار گرفته است، عبارتند از: ضد التهاب، ضد موتاژن، ضد سرطان و ضد مالاریا.

خواص بی نظیر سماق