به چیست؟

به یک میوه غیر عادی است که ارتباط بسیار نزدیکی به سیب و گلابی دارد. نام علمی آنCydonia oblonga  می باشد و تنها عضو از خانواده Cydonia محسوب می شود. درخت به نسبتا کوچک است، این در حالیست که میوه ارزشمند آن معمولا رنگ زرد مایل به طلایی دارد و در برخی از موارد به شکل گلابی است. ارزش این میوه به عنوان یک ماده غذایی به زمان های بسیار قبل باز می گردد. به بومی نواحی اوراسیایی همچون ازبکستان، ارمنستان، ترکیه، مجارستان، مقدونیه و نواحی نزدیک به این هاست. از لحاظ تاریخی این میوه بیشتر از آنچه که افراد انتظار دارند نقش داشته است. برخی از محققان بر این باورند که به هنگام استفاده از واژه سیب در منابع و مراجع تاریخی، منظور همان به بوده است. شما می توانید به را در مرباها، ژله ها و پودینگ ها مورد استفاده قرار دهید یا آن را همانند گلابی در صبحانه یا سایر وعده های غذایی به کار ببرید. کشورهای مختلف به را به شیوه های متفاوتی مورد استفاده قرار می دهند. با اینحال مزایای واقعی به زمانی آشکار می شود که آن را به صورت تازه و با پوست مصرف کنید زیرا این ماده سرشار از مواد مغذی همچون ویتامین ها، مواد معدنی، ترکیبات فنولی، آنتی اکسیدان ها و فیبر غذایی است.

خواص میوه بـِه

پیشگیری از سرطان:

ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در به می تواند خطر ابتلا به انواع مختلفی از سرطان ها را کاهش دهد.

درمان بیماری های معدی روده ای:

علی رغم عملکرد عمومی سیستم گوارش که فیبر غذایی باعث بهبود آن می شود، این گزینه می تواند از بروز بیماری های معدی روده ای همچون بیماری التهابی روده، سرطان های مختلف یا دیورتیکولیت پیشگیری نماید.

تنظیم فشار خون:

پتاسیم یکی از مهم ترین مواد معدنی در بدن انسان است زیرا برای حفظ تعادل فشار خون و تسهیل انتقال مایعات در سلول های بدن ضروری است.

جریان خون و سلامت بدن:

به غنی از آهن، مس و روی است. این مواد معدنی به همراه سایر عناصر، برای تولید گلبول های قرمز خون ضروری هستند. زمانی که تولید گلبول های قرمز خون بالاست، جریان آن نیز در اطراف بدن بیشتر می شود. این موضوع بدین معناست که اکسیژن در سرتاسر بدن حمل می شود. همین امر موجب می گردد جریان خون به پوست و پوست سر افزایش پیدا کند.

واکنش های آلرژیک:

به معمولا به خاطر توانایی آن برای کنترل واکنش های آلرژیک مورد تحسین افراد قرار می گیرد. زمانی که این ماده به صورت ژل بر روی پوست اعمال می شود می تواند درماتیت آتوپیک و سایر شرایط پوستی مشابه را بهتر کند.

خواص به برای کاهش وزن:

به سرشار از فیبر غذایی است و سطح بالای آن به معنای بهبود سیستم رودی معده ای است. با بهبود سیستم گوارش می توان انرژی بیشتری کسب کرد و وزن اضافی را کم نمود.

مراقبت از پوست:

سطح بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین های موجود در به برای حفظ سلامت پوست و جوانی آن بسیار ارزشمند است. آنتی اکسیدان ها اسیب وارد شده به خاطر رادیکال های آزاد را از بین می برند و همین امر می تواند ظاهر چین و چروک ها را کاهش دهد، لکه ها را از بین ببرد و به پوست کمک کند در برابر اشعه ماوراء بنفش مبارزه نماید.

عوارض احتمالی میوه بـِه:

شواهد قطعی در مورد عوارض جانبی به وجود ندارد. به نطر می رسد می توان این میوه را به هر نوع رژیم غذایی اضافه کرد. با اینحال دانه های به حاوی سیانید هستند و خوردن بیش از حد آن می تواند دردسرساز شود. سایر مطالعات علمی در حال انجام است و مزایا و معایب این میوه خوشمزه در حال بررسی است.